Persoonlijk en gedegen advies
Al sinds 1991 een vertrouwd adres
Een compleet adviesburo
Vrijblijvend advies? 073 - 5 13 12 00

Bekijk hier het laatste nieuws

Nieuwe regels 2024 rondom hypotheken

Nieuwe regels 2024 rondom hypotheken Ook in 2024 zijn er weer de nodige veranderingen op het gebeid van hypotheken. Hieronder zetten wij de belangrijkste veranderingen voor je op een rijtje. Verhoging van de NHG-grens De Nationale Hypotheek Garantie bied meer...

Lees meer

Zorgen over de stijgende rente? Dít kun je doen.

De hypotheekrente stijgt en het einde lijkt nog niet in zicht. Heb jij een variabele rente of  loopt de rentevast-periode van jouw hypotheek binnenkort af? Dan kan dit voor onrust zorgen. Een hogere rente betekent namelijk hogere maandlasten. In deze tijd van hogere...

Lees meer

Lijfrente advies

Zoek je advies over lijfrente of het aanvullen van je pensioen? Een pensioen opbouwen via de werkgever is lang niet meer vanzelfsprekend. En we moeten steeds langer doorwerken. Dat biedt een hoop onzekerheid. Heb je straks wel een onbezorgde oude dag? Het is belangrijk om hier op tijd advies over in te winnen. Het team van Adviesburo van Uden geeft je graag lijfrenteadvies.

Lees meer

Wil je een woning kopen om te verhuren?

Redenen voor woningverhuur. Je wil een woning kopen voor uw kind. Je hebt overwaarde waar je iets mee wil doen. Je spaargeld rendeert niet. Je hebt eigen geld nodig. In tegenstelling tot een eigen woning vindt een bank een eigen geld inbrengen bij een woningverhuur of investeringshypotheek nog belangrijker.

Lees meer

Verzekeren voor jouw situatie

Alleenstaande, je gaat samen wonen, kinderen, 1 auto, 2 auto’s, caravan, motor of een boot. Er zijn veel veranderingen in een leven en je situatie die ook invloed hebben op de aan te houden verzekeringen. Ook worden er vaak op veschillende plaatsen verzekeringen gesloten zoals rechtstreeks bij een verzekeraar of via het internet.

Lees meer

Steeds minder mogelijk voor starters?

“Bijna nergens geen startersleningen meer mogelijk, NIBUD normen te zwaar de woningmarkt is de dupe van de doorgeschoten leennormen.” Je hebt het wellicht allemaal al gehoord deze negatieve berichten. Wij merken zelfs dat deze berichten sommige starters afschrikt maar ook de “doorstrommers” zijn door al deze berichten vaak erg voorzichtig.

Lees meer

SNS Reaal gaat digitaal

Met een nieuwe app speelt BLG wonen in op de wens van veel mensen om meer inzicht te krijgen in de inkomsten en de uitgaven. U kunt met deze app onder andere: Eenvoudig je maandelijkse woonlasten op een rij zetten, Deze woonlasten vergelijken met je maandelijkse inkomsten. Een verbouwing of extra aflossen eenvoudig in kaart brengen.

Lees meer

Seniorenhypotheek moet woningmarkt in beweging brengen

Het moet makkelijker worden voor senioren om een hypotheek te krijgen. Dat vindt de stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, verantwoordelijk voor de Nationale Hypotheek Garanties (NHG). NHG introduceert vandaag een NHG-garantie waardoor ouderen die een huis willen kopen onder bepaalde voorwaarden ruimere mogelijkheden krijgen. “We zien nu teveel ouderen die graag willen verhuizen naar een kleinere toekomstbestendige woning, maar moeite hebben met de financiering bij de bank”, zegt Arjen Gielen, directeur van NHG bij EenVandaag.

Lees meer

Provisie verbod een feit

Vanaf 1 januari 2013 is het provisie verbod in de financiële branche een feit. Dit geld niet alleen voor tussenpersonen maar ook voor alle banken. Een goede uitleg vind je Hier. (filmpje op YouTube)

Lees meer

Obvion financiert restschuld

Op 9 December 2013 heeft Obvion aangegeven dat het ook bij Obvion voortaan mogelijk zal zijn een restschuld (ontstaan door verkoop van de vorige woning) mee te financieren.

Lees meer

Is jouw huis meer waard? Bespaar op de rente van jouw hypotheek!

Is de waarde van jouw woning een stuk hoger als de hypotheek? Dan zijn er vaak mogelijkheden om je rente te verlagen. Een lagere risico-opslag betekent voor jouw een lagere rente! Het verschil tussen jouw hypotheek en de markwaarde van je woning bepaalt de risicoklasse. Hoe hoger de hypotheek is t.o.v. de waarde van de woning, hoe hoger de rente. Wat in onze branche de risico-opslag genoemd wordt. Deze risico-opslag kan dus veranderen als de waarde van jouw huis stijgt.

Lees meer

Hypotheektoezegging

Met een hypotheektoezegging op zak weet je waar je aan toe bent. Van te voren weet je precies wat je wel en wat je niet kunt. Naast dat een hypotheektoezegging een voordeel is voor jou is dit ook een voordeel voor de verkopers van jouw droomhuis. Ook deze heeft zekerheid met een koper met een hypotheektoezegging op zak.

Lees meer

Hogere hypotheek volgend jaar voor huizenkopers

Ook voor kopers van zeer energiezuinige huizen wordt extra ruimte in de zogeheten leennorm aangepast aan de energieprijzen. Verder gaan de ministeries van Binnenlandse Zaken en Financiën met toezichthouders en marktpartijen praten over eventuele knelpunten rondom het leveren van een hypotheek op maat. Hypotheekverstrekkers kunnen met een zogenoemde maatwerkhypotheek afwijken van de leennormen, wat wel onderbouwd moet worden.

Lees meer

Energielabel vanaf 2021 fors duurder, regel het nog dit jaar

Een energielabel is verplicht als mensen hun huis willen verkopen of verhuren. Het keurmerk laat onder meer zien hoe goed het huis geïsoleerd is. De overheid wil op deze manier stimuleren dat eigenaren hun huis energiezuiniger maken door het bijvoorbeeld  beter te isoleren en een zuiniger verwarmingssysteem aan te leggen.

Lees meer

De starterslening is er weer in de gemeente Sint-Michielsgestel

Op 13 februari 2014 is in de openbare vergadering (gemeente Sint-Michielsgestel) besloten weer startersleningen te verstrekken. Met deze regeling wordt het voor starters eerder mogelijk een eerste woning te kopen. De regeling wordt door het Rijk de Provincie Noord Brabant en vanuit een gemeentefonds gefinancierd.

Lees meer

Als beste geteste woonhuis verzekering

Goed advies. Met alleen kiezen voor de als beste geteste verzekering ben je er niet. Daarom kies je natuurlijk voor goed advies via adviesburo van Uden. Wij maken graag een kosteloze offerte voor je!

Lees meer

Aflossingsvrije hypotheek molensteen 50-plussers

Veel 50-plussers hebben niet of nauwelijks afgelost op hun huidige hypotheek maar hebben wel veel overwaarde op hun woning. Maar die overwaarde telt niet mee bij de beoordeling van een nieuwe hypotheek. De hoogte van een hypotheek wordt vooral bepaald door het inkomen.

Lees meer

Aflossingsblij

Op maandag 1 oktober 2018 start de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) met de publiekscampagne ‘aflossingsblij’. Het doel ervan is bewustwording. Consumenten worden geadviseerd na te denken over hun aflossingsvrije hypotheek. Wij ondersteunen de campagne omdat we deze bewustwording héél belangrijk vinden. Onderzoekscijfers van De Nederlandsche Bank laten zien dat voor ongeveer 700.000 huiseigenaren in 2035 de aflossingsvrije hypotheek afloopt.

Lees meer

Verhoging eigen risico inboedelverzekering

Nadat vijf verzekeraars de smartphone uit de standaard dekking van de inboedelverzekering hebben gegooid, kiezen een aantal verzekeraars voor verhoging van het eigen risico. Vanwege de stijging van het aantal schades aan smartphones wordt de dekking versoberd of het eigen risico verhoogd op de inboedelverzekering. Sinds 2011 is het aantal schadeclaims enorm toegenomen. Een op de drie claims betreft zelfs schade aan een smartphone.

Lees meer

Aantrekkende woningmarkt

Het keerpunt lijkt dan echt bereikt te zijn, de cijfers van de woningwaardes in 2015 laten weer een aantrekkende markt zien. Dit is niet enkel goed voor de woningprijzen maar ook voor andere branches. Dat er meer woningen verkocht worden heeft ook een positieve uitwerking op ander branches van de verhuizer tot de schilder.

Lees meer
Adviesburo Van Uden