Persoonlijk en gedegen advies
Al sinds 1991 een vertrouwd adres
Een compleet adviesburo
Vrijblijvend advies? 073 - 5 13 12 00

Hogere hypotheek volgend jaar voor huizenkopers

Home > Hypotheek lening voor besparing vaste energie lasten

Huizenkopers kunnen volgend jaar een hogere hypotheek krijgen dan nu het geval is. De leennormen worden per volgend jaar verruimd, op basis van een advies van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Door de stijging van de koopkracht hebben Nederlanders meer ruimte om geld te lenen voor een huis, oordeelt het Nibud. Bovendien zijn door de lage rente de risico’s wat lager. Het bedrag dat een huishouden kan uitgeven aan woonlasten wordt bepaald door het bruto inkomen te verminderen met de belastingen, premies en de overige kosten voor levensonderhoud. Die uitgavenposten moeten ook betaalbaar blijven na het afsluiten van een hypotheek. Wat Adviesburo van Uden zeer belangrijk vindt! Er moet immers naast  het betalen van de hypotheek en woonlasten ook ruimte overblijven om leuke dingen te doen.

Ook voor kopers van zeer energiezuinige huizen wordt extra ruimte in de zogeheten leennorm aangepast aan de energieprijzen.
Verder gaan de ministeries van Binnenlandse Zaken en Financiën met toezichthouders en marktpartijen praten over eventuele knelpunten rondom het leveren van een hypotheek op maat. Hypotheekverstrekkers kunnen met een zogenoemde maatwerkhypotheek afwijken van de leennormen, wat wel onderbouwd moet worden. Zo kunnen ook ouderen die goedkoper willen wonen, zzp’ers of startende ondernemers een passende hypotheek krijgen.

Wil je weten wat deze verandering voor je betekent? Informeer naar de mogelijkheden bij Adviesburo van Uden!

Neem vrijblijvend contact op

Adviesburo Van Uden