Persoonlijk en gedegen advies
Al sinds 1991 een vertrouwd adres
Een compleet adviesburo
Vrijblijvend advies? 073 - 5 13 12 00

Verhoging eigen risico inboedelverzekering

Home > Verhoging eigen risico inboedelverzekering

Nadat vijf verzekeraars de smartphone uit de standaard dekking van de inboedelverzekering hebben gegooid, kiezen een aantal verzekeraars voor verhoging van het eigen risico. Vanwege de stijging van het aantal schades aan smartphones wordt de dekking versoberd of het eigen risico verhoogd op de inboedelverzekering.

Sinds 2011 is het aantal schadeclaims enorm toegenomen. Een op de drie claims betreft zelfs schade aan een smartphone. De toename komt vooral doordat er meer (duurdere) smartphones zijn. Maar ook heeft het te maken met de claimbewustheid. Consumenten wisselen steeds vaker via internet en social media hun ervaringen uit. Hierdoor weten zij steeds beter hoe zij een schade moeten claimen. Door de stijging van het aantal schadeclaims steeg ook de premie van de woonverzekering. Maar het aantal claims neemt niet af. Daarom versoberen verzekeraars de dekking of verhogen zij het eigen risico. Met deze maatregel willen zij een premieverhoging tegengaan op de hele inboedelverzekering om klanten niet te duperen welke wel zuinig zijn op hun smartphone. Ook willen zij hiermee het aantal schades op inboedelverzekeringen terugdringen.

Een korte uitleg over de inboedelverzekering welke steeds meer dekte:
Lang geleden is de inboedelverzekering in het leven geroepen om grote schades te verzekeren als brand, storm en waterschade. Door de loop der jaren is deze “uitgebreide dekking” aangepast naar “extra uitgebreide dekking” welke nog meer schades dekt. En later weer naar de “allrisk dekking” voor een klein beetje extra premie. Veel klanten hebben gekozen voor de beste dekking omdat verzekeraars dit ook promoten. Nu mensen ook weten wat er allemaal daadwerkelijk verzekerd is, ook verlies of laten vallen van spullen, merken verzekeraars dit in hun portemonnee. Daarom is de dekking de afgelopen maanden bij enkele verzekeraars versoberd. Of wordt het eigen risico vanaf nu bij meerdere verzekeraars verhoogd.

Vragen? Bel gerust!
Vraag je je nu af hoe je jouw laptop, tablet of computer het beste kunt verzekeren? Neem dan contact op met ons kantoor. Wij zoeken graag de mogelijkheden voor je uit.

Neem vrijblijvend contact op

Adviesburo Van Uden