Persoonlijk en gedegen advies
Al sinds 1991 een vertrouwd adres
Een compleet adviesburo
Vrijblijvend advies? 073 - 5 13 12 00

De hypotheekrente stijgt en het einde lijkt nog niet in zicht. Heb jij een variabele rente of  loopt de rentevast-periode van jouw hypotheek binnenkort af? Dan kan dit voor onrust zorgen. Een hogere rente betekent namelijk hogere maandlasten. In deze tijd van hogere (energie)prijzen kan dit lastig zijn. Wij geven je graag wat tips en mogelijkheden.

 1. Zet de variabele rente vast
  Heb jij een variabele rente? Dan kan deze elke keer veranderen. Nu de rente stijgt kan dat voor onrust zorgen. Wilt je zekerheid en verdere verhoging van jouw maandlasten niet afwachten? Dan kun je de rente voor langere tijd vastzetten.
 2. Koop je een ander huis? Neem je rente mee
  Ga je verhuizen en betaalt je voor jouw huidige lening een lagere rente dan voor jouw nieuwe lening? Dan kan in veel gevallen de verhuisregeling gunstig zijn. Je neemt jouw rente mee naar de nieuwe woning.
 3. Spreek tussentijds een nieuwe rente af
  Als de rentevast-periode van jouw hypotheek afloopt, is de marktrente misschien hoger dan nu. Wilt je dat risico niet lopen? Dan kan het interessant zijn om de rente eerder dan afgesproken opnieuw vast te zetten. Dit kan door rentemiddeling of – afkoop. Mogelijk betaalt je daarvoor een vergoeding. Maar die kan meevallen of hoef je niet te betalen bij deze stijgende rentes.
 4. Hypotheek kosteloos vervroegd aflossen
  Jaarlijks mag je een vast percentage van de hoofdsom van de hypotheek aflossen zonder een vergoeding te betalen. Is de rente van jouw hypotheek lager dan de huidige rente? Dan kunt je een hoger percentage van de hypotheek kosteloos (volledig) aflossen.

Bespreek je zorg met jouw hypotheekadviseur
Houden de stijgende hypotheekrente en hogere prijzen je wakker? En vraag jij je af wat in jouw situatie verstandig is? Neem dan contact op met één van onze hypotheekadviseurs. Hij of zij helpt je graag met het maken van de juiste keuze in jouw persoonlijke financiële situatie. Maak een doordachte keuze want de rente kan ook weer dalen.

Adviesburo Van Uden