Persoonlijk en gedegen advies
Al sinds 1991 een vertrouwd adres
Een compleet adviesburo
Vrijblijvend advies? 073 - 5 13 12 00

Eenmaal met pensioen wilt u natuurlijk optimaal kunnen genieten van het leven. Is de waarde van uw huis hoger dan de hypotheek? Dan heeft u overwaarde. U bezit dan een flink vermogen, maar dit geld zit vast in uw huis. Met dit geld kunt u veel dingen doen. Bijvoorbeeld uw woning verbouwen, een boot kopen, een mooie reis maken, zorg inkopen of misschien uw kinderen financieel helpen. Of denkt u aan groot noodzakelijk onderhoud aan uw woning? Met de Levensrente hypotheek kunt u de overwaarde opnemen tot 50% van de waarde van uw huis. Zo haalt u het geld uit uw stenen. U heeft zelfs vaste, lage maandlasten en nooit meer een rentewijziging. Dus heeft u AOW / bent u met pensioen? U kunt dan uw dromen realiseren met de Levensrente hypotheek van ASR.

Aankoop nieuwe woning
Wilt u verhuizen naar een andere woning? Voor de aankoop van een woning kunt u ook kiezen voor de Levensrente hypotheek. Mits de totale lening niet hoger is dan 50% van de waarde van je nieuwe woning. Dat betekent zorgeloos wonen in je nieuwe huis met de zekerheid van vaste lage lasten, zolang je in je woning woont.

Hoe werkt het?

  • U betaalt uw huidige hypotheek terug met een nieuwe hogere lening: de Levensrente hypotheek.
  • U kunt kiezen voor een hogere lening, maar niet meer dan 50% van de waarde van uw huis.
  • Het verschil tussen uw huidige lening en uw nieuwe lening, storten ASR. – na aftrek van enkele kosten – op uw bankrekening. Dit bedrag betaalt a.s.r.  in één keer uit. Dit kan niet per maand of in delen.
  • Zo lang u in uw huis woont, betaalt u deze nieuwe lening niet terug. U betaalt elke maand dus alleen rente over uw lening.
  • Zo lang u leeft en in uw huis woont, blijft deze rente hetzelfde. De rente staat levenslang vast.
  • Om te kijken hoeveel u mag lenen, rekenen we met uw nieuwe werkelijke maandlasten.

Meer weten? Neem voor een vrijblijvend adviesgesprek contact op met één van onze adviseurs. Zij vertellen u graag meer over deze hypotheekvorm.

Adviesburo Van Uden