Persoonlijk en gedegen advies
Al sinds 1991 een vertrouwd adres
Een compleet adviesburo
Vrijblijvend advies? 073 - 5 13 12 00

De zomer staat voor de deur en daarmee natuurlijk ook de zomervakantie! Je ontkomt niet aan de reclames met vroegboek- of extra korting naar die meest geweldige bestemming. Heb jij jouw vakantie al geboekt of die super mooie bestemming op het oog? Dan is dit het moment om ook stil te staan bij een reisverzekering. Wat je hieraan hebt? Wij leggen het jou graag uit.

Zolang er sprake is van een boeking, is er dekking
De reisverzekering dekt verlies of schade aan je bagage, maar vergoedt ook onverwachte kosten die jij maakt na bijvoorbeeld een ongeval of bij ziekte. Om een beroep te kunnen doen op je reisverzekering moet er wel sprake zijn een geboekte reis en/of overnachting. Van die reis moet je een bewijs hebben. Dat kan zijn het boekingsbewijs of de rekening. Een weekend weg in Nederland valt bijvoorbeeld onder je reisverzekering, zolang er een overnachting is geboekt. Maar ga je zelf een dagje weg of zit je op een boot, zonder dat je een boekingsbewijs hebt? Dan kun je de reis niet aantonen. En dan valt zo’n dagje niet onder je reisverzekering.

Kun je niet gaan door ziekte, overlijden van een familielid, of een andere reden? Dan kun je aanspraak maken op een annuleringsverzekering. Let op! Dit is niet standaard bij je reisverzekering meeverzekerd.

De spullen die je meeneemt
Je bagage is verzekerd tegen verlies, diefstal of schade tijdens je vakantie. Alle schade die je oploopt tijdens je vakantie kun je melden, maar er moet wel sprake zijn van een ongeluk. Dat wil zeggen dat er geen opzet in het spel mag zijn en je moet er alles aan hebben gedaan om verlies of schade te voorkomen. Laat je je spullen onbeheerd achter in een afgesloten auto? Vaak wordt dit niet vergoed, want je had de spullen met je mee moeten nemen. Dit heet dan nalatigheid.
Wanneer krijg je verloren of beschadigde spullen wel vergoed? Als iemand je camera uit je handen rukt of als je koffer is zoekgeraakt tijdens een vlucht en niet meer wordt teruggevonden.

Je hele gezin verzekerd
Het kan voorkomen dat jij of een medeverzekerde hulp nodig hebt tijdens je vakantie. Je kunt een ongeval krijgen waardoor je medische hulp nodig hebt. Maar je kunt ook hulp nodig hebben als je vakantiehuis onbewoonbaar is geworden door een storm of overstroming. Heb je (spoedeisende) hulp nodig? Bel dan direct de alarmcentrale van je reisverzekering. Deze kan je verder helpen met een dokterspost, ziekenhuis, overnachting of een terugvlucht. Dit maakt het ook gemakkelijker om vergoeding te krijgen voor de kosten die je zelf eerst voorschiet.

Je kunt gezinsleden op hetzelfde adres meeverzekeren. Uitwonende kinderen, die bijvoorbeeld op kamers of bij een ex wonen, zijn in veel gevallen ook meeverzekerd. Deze moeten dan wel bij de verzekeraar bekend zijn.

Avontuurlijke sporten
Ga je bewust meer risico opzoeken tijdens je vakantie, bijvoorbeeld door te gaan duiken, raften of het beoefenen van een andere (avontuurlijke) sport? Dan moet je dit aanvullend verzekeren op je reisverzekering. Kies je niet voor de dekking “avontuurlijke sporten” en overkomt je wat tijdens het duiken, kitesurfen of kanoën? Dan dekt je reisverzekering deze kosten niet.

Ook als je gaat skiën of snowboarden moet je een aparte dekking hebben, namelijk de dekking wintersport. Voor zowel de dekking wintersport als avontuurlijke sporten is er een hele belangrijke voorwaarde: je moet ook geneeskundige kosten in het buitenland verzekerd hebben. Dit kan op je reisverzekering, maar ook op je zorgverzekering.

Doe de check!

Check samen met ons of jij goed verzekerd bent of sluit alsnog een reisverzekering af. Neem contact op met ons kantoor via contact. Kijk samen met ons welke dekking(en) jij nodig hebt en ga zorgeloos op reis.

Adviesburo Van Uden